Bozorlarda sotilayotgan mahsulotlarning SanQvaM bo‘yicha joylanishi.

➡️Sut mahsulotlari Idishlari maxsus materiallardan tayyorlanishi va ular toza hamda zich yopiladigan qopqoqli boʻlishi kerak.
➡️Xom va tayyor mahsulotlarning joylashtirilishi bir-biridan alohida amalga oshiriladi.
➡️Asal maxsus materiallardan tayyorlangan idishlarda peshtaxtaga qoʻyiladi.
➡️Sabzavotlar, koʻkatlar, yangi qoʻziqorin mahsulotlari er yoki polga tegib turmasligi ,javonlarda joylashtirilgan savatlar, yirik hajmli idishlar, qutilar va qoplarda, stol ustida, mashinalarda saqlanishi kerak.
➡️Mevalar, sabzavotlar va tuzlamalar bir-biridan alohida joylashtirilgan holda sotiladi.
➡️Un, yorma, don mahsulotlari tagliklar ustiga joylashtirilgan holda sotilishi kerak.
➡️ Tez buziladigan mahsulotlar ochiq maydonlarda sovutgichlarda saqlangan holda sotiladi.
🔰San epid qomita Yangiariq tuman bo`limi.
Ctrl
Enter
Xatoligni aqniqladingizmi?
Matnni belgilang va Ctrl+Enter tugmalarini bosing.
Hamda bularni ko'ring
Sut mahsulotlarga qo‘yiladigan gigiyenik talablar.16-06-2025, 16:40
Ramazon oyida ro`za tutishlik inson salomatligi uchun katta ahamiyatga ega. 1 oy davomida tanada yangidan tozalanish jarayoni kuzatiladi Ramazon oyida to`gri ovqatlanishga alohida e`tibor qilish muhimdir.3-03-2025, 09:43
Murojaatnoma5-05-2025, 10:51
🧒🏻👦🏻Yozgi ta`tilni oromgohlarda o`tkazadigan bolalarni qanday tayyorlash kerak?14-05-2025, 08:45
Yangiariq tuman sanitariya epidemiologik osoyishtalik va jamoat salomatligi bo'limi hodimlari tomonidan tuman kundalik bozorida va savdo nuqtalarida oziq-ovqat mahsulotlarini saqlanishi o'rgandilar3-11-2023, 12:54